‘Pieter Knabben nekte Old Wood Company’

De vorige week aan het licht gekomen trammelant bij Style Parket en Old Wood Company blijkt rechtstreeks in verband te staan met de activiteiten van ene meneer Pieter Knabben. Deze immer keurig in het pak gestoken Petrus Egidius Johannes Theodorus Knabben wordt in de pers veelvuldig afgeschilderd als een kwalijke oplichter.

Op www.listenbedrog.nl/dossier_pieter_knabben.htm kan men de ‘hoogtepunten’ uit zijn loopbaan nog eens uitgebreid nalezen. Op zijn eigen site www.pieterknabben.nl staat ook een kort stukje over de waarschijnlijk fatale deal met Old Wood Company, gedateerd 13 april 2007 en getiteld ‘Omni Trading B.V. verkoopt deel uit boedel op afbetaling.’ [In Omni Trading B.V. te Waddinxveen was de Old Wood Company ondergebracht, red.].

“Pieter Knabben nam het initiatief en bedacht het volgende scenario om een bedrijf van de ondergang te redden,” zo schrijft Knabben. “Pieter Knabben heeft een investeringsmaatschappij en de Landbank in Warschau, zover gekregen de vermogens bestanddelen van Omni Trading te kopen en met de investeringsmaatschappij en de Landbank de afspraak gemaakt dat Omni Trading B.V. pas over drie jaar het geld ontvangt. (…) De royale betalingstermijn is verstrekt omdat de kopers, het management van het bedrijf wordt aangepast en uitgebreid.

Er wordt nu eerst orde op zaken gesteld. Het bedrijf wordt gesaneerd en een doorstart is de enige optie voor Omni Trading om haar toekomst veilig te stellen.” Ook Ton Goddijn, bestuurder van Omni Trading, mag bij Knabben nog zijn zegje doen: “Wij hebben veel vertrouwen in de koper en verwachten dat het bedrag ruim voor die tijd zal worden betaald.”

“We zijn de naam Knabben voor het eerst tegengekomen via een site over insolventies,” zo legt Ton Goddijn vandaag uit aan Parketplein. “Hij profileerde zich daar als bedrijvendokter en mede dankzij enige naspeuringen van ons op het internet, leek hij in orde. Pas nadat we de volmachten getekend hadden, kwamen we erachter wie hij werkelijk was.

We zijn flink stom geweest om ons op zo’n manier door hem te laten nekken.” Hoe zit het dan met zijn verhaal waarin termen als ‘saneren’ en ‘doorstart’ vallen? “Dat hele verhaal op zijn site klopt niet,” zegt Goddijn. “We zullen ook bekijken of we stappen daartegen kunnen ondernemen.

Zoals we al hebben laten weten had Old Wood Company een beperkte betalingsachterstand bij de fiscus en waren de orderboeken goed gevuld.” Zit er nu nog enige toekomst in Style Parket of Old Wood Company? “Nou, dat is nu wel uiterst onwaarschijnlijk aan het worden. Omni Trading BV is failliet en naar verwachting zal curator Tideman het faillissement over de andere bedrijven aanvragen,” zo besluit Goddijn.

Verder vult de site van de CBW-erkende winkels vandaag aan dat J.M. Kwanten B.V. h/o Style Parket recentelijk de deuren van vijf Style Parketvestigingen (een in Katwijk, een in Lisse, een in Bleiswijk en twee in Leiderdorp) n van Artifloor Design Vloeren in Den Haag heeft gesloten. Stichting Administratiekantoor Binar zou nu eigenaar/aandeelhouder zijn. Deze Stichting blijkt sinds 23 april jl. evenwel bestuursloos te zijn.

Voor de volledigheid moet tenslotte nogmaals vermeld worden dat Style Parket te Den Haag in het geheel niet bij de affaire is betrokken en gewoon open is.

(Parketplein/Pieter Knabben/CBW, 07-05-2007)

Bron digitaalpakhuis