Pieter Knabben: valse getuige & oplichter

Het is behalve tragisch (voor de slachtoffers) soms haast komisch om te zien hoe gehaaide oplichters er toch altijd weer in slagen opnieuw toe te slaan.

Neem Pieter Knabben, uit Eindhoven. Ergens in de jaren negentig heb ik hem al eens ontmoet, toen ik voor het programma van Peter de Vries bezig was met onderzoek naar de seriemoordenaar Wim. Er was de gedachte dat hij ook de moord op Andrea Luten uit Ruinen op zijn geweten kon hebben. Dat zong even rond en toen kwam ik in contact met Knabben, die tegelijk met Wim in een gevangenis had gezeten. Hij wilde dat voor de camera wel bevestigen, dat Wim het tegen hem had gehad over Andrea.
Was nogal onwaarschijnlijk: vanuit Brabant helemaal naar Drenthe, maar je weet het niet.
In de loop der jaren ben ik zijn naam vele malen tegengekomen. Elke keer weer mensen in de maling genomen. Ongelooflijk.

Voorlopig schijnt hij in Spanje zijn Waterloo te hebben gevonden nadat hij 1,76 miljoen van 53.000 bankrekeningen wist af te schrijven middels een app.

Hij komt ook voor in een filmpje op YouTube (zie hier)

De mensen die dit filmpje hebben gemaakt in zijn opdracht, heeft hij ook opgelicht, vandaar dat ze de ruwe versie waarschijnlijk online hebben gezet.

Hij had ook een belwinkel geopend die zich richtte op bajesklanten en een bajeskrantje.

Bron misdaadjournalist.nl