Oplichter Knabben leurt met Wankelmotor

.

Oplichter leurt met Wankelmotor

Lachend staat Pieter Knabben afgebeeld in Automotive. De foto zal genomen zijn vóór hij het begeleidende artikel onder ogen kreeg: het vakblad voor de automobielbranche maakt hem daarin uit voor oplichter en fraudeur….11 augustus 2003, 0:00

Wat heeft Pieter Knabben op zijn kerfstok?

Veel, blijkt uit een onderzoek van Automotive. Het blad en de jurist komen met elkaar in aanraking, omdat Knabben zoekt naar mensen die geld willen steken in de ontwikkeling van de Wankelmotor. Deze rotatiemotor werd in de jaren vijftig bedacht door de Duitse technicus Felix Wankel.

In 1964 werd de vinding voor het eerst toegepast in een auto. Het werd geen succes: de motor, met maar één zuiger, lekt. Dat is nu verholpen, bezweert Knabben tegenover Automotive. Jammer alleen dat nu zijn verhaal aan alle kanten gaten vertoont.

Knabben zegt voor 20 miljoen euro de patenten op de Wankelmotor te hebben gekocht van het Duitse bedrijf Wankel Supertech. Dat heeft hem vorig jaar wel aandelen geboden, maar de Almeerder kwam niet over de brug.

De verdere track record van Knabben boezemt ook weinig vertrouwen in. Hij was in 1999 uitbater van een hulplijn voor ondernemers die bankroet dreigen te gaan, maar ging zelf failliet. Enkele jaren daarvoor, maakt Automotive op uit oude jaargangen van De Telegraaf, is Knabben veroordeeld wegens oplichting en de handel in xtc.

Geconfronteerd met de bevindingen zegt Knabben dat hij niet wist ‘dat het gebruikelijk was om in Nederland mensen zo te beschadigen. Maar ik zal je de bewijzen laten zien.’

Knabben is in stijl gebleven: Automotive wacht nóg op antwoord.

Bron Volkskrant:

.ALTIJD ZOEKEN NAAR KWALITEIT

.