Pieter Knabben: trok duitse bankrekeningen leeg

KLIK OP DE FOTO’ S EN BEKIJK DE VIDEO’S

KLIK OP DE FOTO’ S EN BEKIJK DE VIDEO’S

MEGA-OPLICHTER PIETER KNABBEN

Ondernemer Pieter Knabben heeft geen opdracht gegeven tot het afschrijven van 19 euro bij 88.000 Duitse consumenten voor een mobiele app. Dat zegt hij deze week in een interview met het weekblad Revu.

Dit klopt volkomen, Knabben heeft het geheel zelf gedaan

Ondertussen weten wij wel beter, Pieter Knabben is ondervraagd, veroordeeld en moet een jarenlange gevangenis straf uitzitten in Duitsland.

Knabben kwam een maand geleden groot in het nieuws toen de Duitse justitie beslag liet leggen op een van zijn Duitse rekeningen. De ondernemer zou 19,95 euro van 88.000 rekeningen hebben afgeboekt voor een app die niemand kent en zo 1,7 miljoen euro hebben buitgemaakt.

Knabben heeft een omstreden verleden. Als insolventiedeskundige werd hij in 2008 veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar wegens bedrieglijke bankbreuk, oplichting en valsheid in geschrifte en ook werd hij in de jaren negentig verdacht van de betrokkenheid bij XTC handel.

“Wij leveren met ons bedrijf Bridge Telecom geen belproducten aan eindgebruikers, maar aan andere bedrijven die er hun eigen naam op plakken”, zegt Knabben tegen Revu. “We zijn nog maar enkele weken bezig, de site stond nog in de steigers en de app in kwestie is in ontwikkeling. Ik heb drie rekeningen bij de Commerzbank, die als gevolg van een reorganisatie zaken door elkaar moeten zijn gehusseld. Ik heb mij meteen bij politie gebeld, want ik loop voor niets en niemand weg.”

Knabben begon Bridge Telecom na zijn detentie in 2010 en zocht aanvankelijk volgens zijn zeggen -samenwerking- met World Teleconnect van Marcel Boekhoorn. Gezamenlijk zou men Bridge Telecom internationaal uitrollen, onder meer met belkaarten voor allochtonen, aldus Knabben.

De onderneming van Boekhoorn zou echter zijn leeggetrokken door de topman en de financieel directeur en is op 24 mei 2011 failliet gegaan. Samen met een Duitse partner zou Knabben een doorstart in Duitsland hebben willen maken met white label-producten. Ook was een VoiP-app in voorbereiding. “We waren net begonnen voordat dat gedoe van die foutieve afschrijvingen begon.”

Het Duitse incassosysteem staat het weliswaar toe dat bedragen zonder toestemming van rekeningen kunnen worden afgeschreven, maar consumenten kunnen bedragen binnen 45 dagen teruggeboekt krijgen. Knabben zegt echter nooit 1,7 miljoen euro op zijn rekening te hebben gezien. “De bank wil de schade op mij verhalen, maar het zal toch eerder andersom moeten zijn.”

Lang verhaal kort, na op de vlucht te zijn geslagen via Nederland, Zwitserland, België en Spanje is Knabben opgepakt, veroordeeld en opgesloten voor enkele jaren in de Duitse cel.

bron; emerce